Theater Thuisbezorgd

Voor de Zwolse Stadsproductie hebben wij het concept Theater Thuisbezorgd ontwikkeld. De Zwolse stadsproductie heeft ons gevraagd om een wijkproject te ontwikkelen gebaseerd op de voorstelling ‘De Wilde Deerne’, dat gaat over een wolfsmeisje die heel lang geleden in de bossen rondom Zwolle heeft geleefd.

Wij hebben op onze eigen manier dit verhaal in verschillende wijken en huishoudens van Zwolle bezorgd. Met onze brommer zijn we langs 17 gezinnen geweest en elke keer was het voor ons weer een verrassing waar we terecht kwamen. Wanneer je Theater Thuisbezorgd in je huiskamer wilde hebben, dan kan dat kosteloos. Hierdoor was het voor een ieder toegankelijk om dit te boeken. Wèl moest een motivatie sturen met waarom je Theater Thuisbezorgd bij jou in je huiskamer wilt hebben.

Daarnaast kreeg je de opdracht om bij jou in de straat aan te bellen bij je bekende en onbekende buren om ze uit te nodigen in jouw huiskamer. Zodoende zat er elke keer weer een huiskamer vol en kwam de straat even wat dichter bij elkaar. Theater thuisbezorgd gaat over twee pubermeisjes die alle regels van thuis zat zijn. Ze besluiten om weg te lopen van huis, want onlangs zagen zij een poster hangen van ‘De wilde deerne’. Een wolfskind….dat heel lang geleden leefde in de natuur van Zwolle.

Toen de meisjes deze poster zagen, dachten ze maar 1 ding: ‘dit willen wij ook’. En laat er nou net een Wilde Deerne challenge zijn ontwikkeld door Wim Coster (de historicus die onderzoek heeft gedaan naar dit Wolfskind). De meisjes besluiten om de challenge te gaan volgen, want als ze alle opdrachten van de challenge hebben behaald dan zijn ze een echte Wilde Deerne en klaar voor de wilde natuur. De voorstelling gaat over open staan voor het onbekende en over nieuwsgierigheid. Met als basis een verhaal van heel lang geleden, maar met de thema’s die tijdloos zijn en gaan over ons allemaal.Theater Thuisbezorgd
Theater ThuisbezorgdLeave a Reply


Facebook
@