Hoe Hoort Het Eigenlijk?

Een voorstelling geïnspireerd op het boek: Hoe hoort het eigenlijk? Geschreven door Amy Groskamp-ten Have (1939) en later herschreven door Reinildis van Ditzhuyzen (2013). Hoe hoort het eigenlijk? Een keurig boek over etiquette van A tot Z.

Voor elke gelegenheid een handleiding over ‘hoe je te gedragen’ in de omschreven situaties. Etiquette gaan over ons allemaal: ze zijn voor en van alle mensen en het heeft als doel om een aangename samenleving te creëren. Het begrip ‘etiquette’ heeft ons niet meer losgelaten, ons aangezet om hierover in gesprek te gaan. Daarom touren wij met een etiquette loket door de Provincie Overijssel. In dit loket nodigen we mensen uit en gaan we met een ieder in gesprek over etiquette.

Welke regels heb jij vanuit huis mee gekregen? Aan welke omgangsvormen hecht je waarde? Hoe zou de samenleving eruitzien wanneer iedereen zich aan dezelfde etiquette zou houden? Of tasten we dan onze vrijheid aan? Uit al deze ontmoetingen en verhalen ontstaat de voorstelling ‘Hoe hoort het eigenlijk?’. Zou het dankzij de etiquette lukken om weer de verbinding, saamhorigheid en ontmoeting te creëren? Een voorstelling die je op een verrassende, speelse en herkenbare manier meeneemt in de wereld van etiquette en de ongemakken die daarbij komen kijken. ‘Hoe hoort het eigenlijk?’ is een handleiding over ‘hoe je te gedragen in diverse situaties’ waar je de rest van je leven op terug kan vallen.

In het loket hebben we verschillende mensen ontmoet en gesproken. Zij gaven ons een kijkje in hun opvoeding en hun opvattingen over omgangsvormen. De uitslag van dit onderzoek presenteren wij in onze voorstelling ‘Hoe hoort het eigenlijk?’Hoe Hoort Het Eigenlijk?Leave a Reply


Facebook
@