gesprekken, herinneringen en verhalen
vormen de basis
van onze voorstellingen

Theater De Makkers maakt voorstellingen, geeft workshops en organiseert diverse projecten. Je vindt ons binnen en buiten de theaters. In 2015 is Theater De Makkers opgericht door Fieke van der Panne en Yuna Linde. Twee jonge theatermakers gevestigd in Zwolle. In 2013 hebben wij ‘De Kofferbak opgericht, waar kinderen van 4 tot 12 jaar theaterlessen volgen.

Wij hebben in de zomer van 2015 een startsubsidie gekregen van de provincie Overijssel om onszelf onder toeziend oog van Theater Gnaffel op de kaart te zetten. In dat jaar kregen we de kans om onze artistieke handtekening verder te ontwikkelen en om onszelf als jonge makers te profileren. Ons uiteindelijke doel is om een levendig theaterhuis te worden in Zwolle, waarin we voorstellingen produceren en waar kinderen en jongeren kunst en cultuur kunnen beleven. Ontmoetingen en verhalen zijn voor ons altijd het vertrekpunt om vanuit te werken. We voelen de noodzaak om verbinding te maken tussen theater en de maatschappij. In onze voorstellingen is dit terug te zien in onderwerpen en gedachten waarin een ieder zich in kan herkennen.

Een belangrijk onderdeel van ons maakproces zijn de gesprekken en ontmoetingen met mensen over een door ons gekozen onderwerp. De uitkomst van de gesprekken gebruiken we als materiaal voor onze voorstelling. Vervolgens gaan we op zoek naar theatrale vormen die aansluiten bij de inhoud. Dit met als reden om het publiek de beleving te laten ervaren van onze ontmoetingen. In ons lesaanbod zoeken we altijd de verbinding met de deelnemers door met hun in gesprek te gaan en hen te stimuleren tot het verwoorden van eigen gedachten. Het is niet zo dat wij als docenten zelf alles in de les bepalen. We vragen de deelnemers om mee te denken en werken op die manier gezamenlijk toe naar een eindproduct.

Ontmoetingen en verhalen zijn voor ons altijd het vertrekpunt om vanuit te werken. We voelen de noodzaak om verbinding te maken tussen theater en de maatschappij. Een belangrijk onderdeel van ons maakproces zijn de gesprekken en ontmoetingen met mensen over een door ons gekozen onderwerp. De uitkomst van de gesprekken gebruiken we als materiaal voor onze voorstelling. Vervolgens gaan we op zoek naar theatrale vormen die aansluiten bij de inhoud.