Theater de Makkers verbindt, werkt samen, laat nadenken en is altijd op zoek naar verhalen en ontmoetingen.

Theater de Makkers is een theatergezelschap in Zwolle, opgericht door Yuna Linde en Fieke van der Panne. In 2015 zijn we afgestudeerd aan ArtEZ. Gelijk na ons afstuderen kregen we de kans om een Nieuwe Makers traject van provincie Overijssel te doen onder toeziend oog van Theater Gnaffel. Wij hebben een grote nieuwsgierigheid naar de verschillende meningen, gewoontes en beweegredenen van iedereen. Onze voorstellingen komen daarom ook altijd tot stand aan de hand van ontmoetingen en persoonlijke verhalen van mensen. We verleiden ons publiek om op een andere manier te kijken naar mensen en de omgeving waarin zij leven. Op die manier leveren we een bijdragen aan verbinding in de samenleving en brengen wij mensen dichter bij elkaar.

Verbinding, contact en ontmoetingen zijn voor ons de basis van een gezonde samenleving en tevens ook de ingrediënten van onze voorstellingen. In zowel ons maakproces als in het eindproduct is dit altijd voelbaar. We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om met theater in aanraking te komen. Daarom gaan we met onze voorstellingen en projecten naar de mensen toe en kiezen we universele thema’s uit waarin eenieder zich kan herkennen.
De afgelopen drie jaar hebben wij in Zwolle naast onze eigen voorstellingen waarin we zelf spelen, ook community art projecten opgezet. Dit kwam voort uit de behoefte van Zwollenaren en ons geloof dat er door middel van community art projecten gemeenschappen ontstaan, nieuwe ontmoetingen en verbindingen. Hierdoor stimuleren we meer onderling begrip tussen mensen, persoonlijke ontwikkeling en krijgen ongehoorde verhalen de kans om gehoord te worden.

Fieke van der Panne

Fieke van der Panne

Artistiek leider
Yuna Linde

Yuna Linde

Zakelijk leider
Linda Tiesma

Linda Tiesma

Hoofd educatie

.

Facebook
@